r
Nosalty Logó

Vadkovászos gyúrt tészta tojás nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos gyúrt tészta tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük 30 percet.
  2. Pihentetés után újból átgyúrjuk, mert melegben a tészta kicsit megdagad. Ezután vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formára vágjuk.
  3. Bő, sós, lobogó vízben pár percig főzzük csak. Hideg vízzel leöblítjük, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3664
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Bármilyen szaftos hús mellé kitűnő köret, de az én kedvenc feltétem 1 személyre: 6-8 db olajon pirított, szeletelt vegyes gomba (sózzuk-borsozzuk, nagy tűzön pirítjuk!), fél darabolt avokádó, 1 durvára vagdalt nyers fokhagyma, kis tejföl, kis sajt, kis chili, jó maréknyi petrezselyem, és ha van, akkor egy jó maréknyi nyers bébi spenót, vagy mángold... pici só bors, átmelegítjük, ha kell. Csak a gombát pirítom, a többit nyersen adom a tésztához. Ha nincsen gombám, akkor túrós-spenótos-fokis feltétet készítek, tetejére egy kis csípős ajvár krém vagy csípős paprikakrém... akinek tetszik! :) Ha nincsen kovászunk, akkor ajánlom a pöttyös pappardelle gyúrt tészta receptemet, ami szintén két személyre szól, de az tojással gyúrt.

Receptkategóriák

Nem emlékszem, hogy valaha előfordult volna, hogy ne legyen tojás itthon! Most megtörtént; nem volt mese, folytatnom kellett, mert a liszt a tálban volt, és ebédre ezt terveztem. Ruganyos, selymes, de kissé lágyabb tésztát kaptam kifőzés után, mint amikor tojással gyúrom a tésztát. Nagyon kellemesen más volt a textúrája, így igen örülök ennek a véletlen kísérletnek! Mindig jó valami újat tanulni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek