r
Nosalty Logó

Vadkovászos bukta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
GHelga
Vadkovászos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.7 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen 5-6 órát pihentetjük, hogy kétszeresére kelljen, ez lehet több idő is.
  2. Lisztezett deszkán kisodorjuk, és kis kockákat kb.5x5 cm vagy nagyobb kockákat vágunk, ki mekkorát szeretne enni. Ez a nagyság 2 falatnyi mennyiség. Lekvárral megtöltjük, és feltekerjük. Zsírozott tepsibe tesszük.
  3. Meleg helyen kelesztjük még 1 órát. Tejjel megkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A bukta méretétől függően kb 20-25 perc légkeveréses sütőben 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2904
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadkovászos bukta
GHelga 4 recept

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, sokszor sütök. Eddig élesztővel készítettem, és hagyományosan sima liszttel. De rátaláltam Tormára és az Ő vadkovászára, azóta azzal sütöm szinte minden kelt tésztámat, sokkal jobban szereti a család. Pláne még egészségesebb is, nekem ez is számít, ha már édességről van szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?