r
Nosalty Logó

Vaddisznóragu erdei gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vaddisznóragu erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    3069 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 427 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7759 micro
  • β-karotin
    19038 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    18411 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 2570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    922 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk vízbe.
  2. A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani.
  3. Az apróra kockázott hagymát rádobjuk, és tovább pirítjuk együtt.
  4. A húst is beletesszük, és kevergetve megpirítjuk.
  5. Felöntjük a borral.
  6. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
  7. Fedő alatt pároljuk a húst, ha kell, a folyadékot pótoljuk.
  8. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét és a gombát.
  9. Amikor már minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, az áfonyalekvárt, a narancshéjat, és besűrítjük a ragut.
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28879
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Krokettel, hasábburgonyával, gőzgombóccal tálaljuk. Bor: Mátraaljai kékfrankos  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen pikáns ragu, jól harmonizálnak az ízek. Szarvasból, őzből is rendkívül ízletes lenne :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek