r
Nosalty Logó

Vadas marha spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Vadas marha spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 2135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4439 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 535 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17754 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 2135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. 24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap feltesszük a tűzre, csontlével főzni egészben.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, amit ha kell felaprítunk.
  3. A húst kb 2 órát főzzük, illetve pároljuk lassan. Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük. A zöldséges húslevest leturmixoljuk.
  4. Másik edényben a barna cukrot kevés olajon világosra karamellizáljuk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, és ízesítjük citromlével, majd a tejfölt elkeverjük 2-3 ek étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a vadas mártásunkat. Megkóstoljuk, de ne ellensúlyozza egyik íz a másikat.
  5. A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 39873
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas marha spagettivel
Zsuzsamama56 321 recept

Egy vasárnapi ebéd nálunk ezzel az étellel olyan, mintha ünnep lenne. Nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?