r
Nosalty Logó

Vadas hús a'la janettaylor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Vadas hús a'la janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Összesen 1009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Összesen 6057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2356 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    346.4 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10215.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    639 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    4092 mg
  • Nátrium
    3076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    1909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14136 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4594 micro
Összesen 6057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Elkészítés

vadas hús elkészítése

  1. A húst a szalonnával megspékeljük. A leveszöldséget megpucoljuk és felkarikázzuk. Közepes fej hagymánkat tisztítás után aprítjuk, majd egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, az egész borsot, borókabogyót, babérlevelet és egy kis vizet. Puhára pároljuk, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a páclébe a húsunkat, hozzáöntjük a vörösbort, és minimum 1 napra berakjuk a hűtőbe.
  2. Másnap leszűrjük, a zöldséget és a páclevet félretesszük, a húst felszeleteljük,és oldalanként hirtelen kisütjük (magasabb falú edényt használjunk). Felengedjük a páclével, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Mindeközben elővesszük a zöldséget, és ízesítjük mustárral, citromlével. A lisztet és a tejfölt jól elkeverjük, a cukrot kevés olajon barnára pirítjuk. Az egészet összekeverjük és áttörjük mártás állagúvá, amit a megpuhult húsokkal együtt főzünk egy röpke ideig.

zsemlegombóc

  1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
  2. A száraz zsemléket felkockázzuk, és tepsibe terítve ropogósra sütjük (kb. 20 perc).
  3. A tojást és a tejet sózzuk, és jól összeturmixoljuk, majd a lisztünkhöz keverjük. A csokor petrezselyemzöldünket finomra vágjuk, és az elkészült zsemlekockákkal együtt a masszához adjuk. Jól eldolgozzuk, és lefedve 20 percig pihentetjük. Evőkanál és lisztes kezünk segítségével gombócokat formálunk.
  4. Felforraljuk a vizet (kb. 7 liter), hozzáadunk egy csapott kanál sót, és óvatosan a vízbe engedjük a gombócokat. Gyöngyöző forrással kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket. Kiszedés után olajjal meglocsoljuk, és egy fedő alatt óvatosan összerázzuk a zsemlelabdákat.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 3705
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Kedvencek kedvence, egy klasszikus útján.

Hozzávalók

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek