r
Nosalty Logó

Ünnepi szendvicstorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Ünnepi szendvicstorta
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9697.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    5581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 4457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát és a retket vékony karikára vágjuk.
  2. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük és szintén felkarikázzuk.
  3. A krémsajtot egy tálban kikeverjük kevés sóval és borssal.
  4. Egy körülbelül 26 cm-es átmérőjű tortaformába sütőpapírt helyezünk, és elkezdjük a rétegezést: először egy sor kenyeret helyezünk bele, a sarkoknál háromszögbe vágva illesztjük a formába a kenyeret. Sajtkrémmel megkenjük, és egy sor sonkát helyezünk rá, majd ismét kenyérsor következik. A kenyereket újra krémsajttal megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Retek-, uborka- és főtt-tojás-karikákkal kirakjuk a tetejét, és egy újabb kenyérsor következik.
  5. Levesszük a tortaforma karimáját, és a maradék krémsajttal a tetejét és körben az oldalát is egy kenőlapáttal megkenjük.
  6. Hidegre tesszük minimum fél órára, majd díszítjük a tetejét: tojáskarikával, uborkával, retekkel (aki szereti, garnélával fokozhatja az ízhatást) és a zöld fűszerekkel, kaporral és a petrezselyemmel. Rövid ideig még a hűtőben pihentetjük, majd úgy, mint egy hagyományos tortát, szeletelve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi szendvicstorta
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Hidegtál finomság! Egy szuper ízletes, ötletes és mutatós "buli recept" ! Egy sok finomsággal rétegezett szendvicstorta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?