r
Nosalty Logó

Ünnepi rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ünnepi rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2951 mg
  • Nátrium
    2054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25906
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi rakott csirkemell
Évi néni 1830 recept

Régi bevált receptem, valahol láttam tv-ben Détár Enikőtől vagy Rékasi Károlytól. Eddig még mindenkinek ízlett, akit megkínáltam vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek