r
Nosalty Logó

Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Összesen 3851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.6 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6042.4 g
  • Cink
    402 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    329 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2673 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1043 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    183 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    3589 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 3851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Elkészítés

harcsapaprikás

  1. A finomra vágott vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az aprított paprikát, majd kicsivel később a reszelt fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd elkeverjük, és felöntjük vízzel.
  2. Alacsony lángon főzzük 1 órát, időnként megkevergetve. Ha elforrt a leve, pótoljuk vízzel. Akkor jó, amikor már szétfőttek a zöldségek.
  3. Amíg fő az alaplevünk, felkockázzuk a harcsát, majd hozzáadjuk a készre főtt alapléhez. 10 percig főzzük a hallal együtt.

kapros túrós csusza

  1. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kifőtt csuszatésztát, és lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót és a finomra vágott kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük, és összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A harcsapaprikással tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 30484
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 10.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Nincs karácsony hal nélkül: ez az egyszerű, de nagyszerű, szálkamentes harcsapaprikás tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra.

Hozzávalók

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?