r
Nosalty Logó

Ünnepi diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Ünnepi diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd ezután fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  2. A kemény habhoz adjuk egyesével a sárgájákat, és tovább habosítjuk pár percig. A darált diós lisztet óvatosan a masszához forgatjuk, majd egy kibélelt tortaformába simítjuk. 175-180 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük (azért érdemes tűpróbát végezni).
  3. Hagyjuk a formában kihűlni.

A diókrémhez

  1. 2 dl tejet, 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. 1 dl tejben kikeverjük a tojássárgáját a pudingporral, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük. Félretesszük.
  2. Egy lábosban a diót, 1 csomag vaníliás cukorral, 2-3 evőkanál cukorral és a maradék 1 dl tejjel kissé összefőzzük (1-2 perc). Belereszeljük a narancshéját, majd a pudinghoz keverjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A mazsolát alaposan leöblítjük langyos vízben, és beáztatjuk a rumba. A zselatint 2-3 evőkanál kifacsart narancslében hagyjuk megduzzadni. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint felmelegítjük, 1-2 evőkanál habbal kikeverjük, majd óvatosan a tejszínhabba keverjük. A habot a diós pudingkrémhez keverjük, amihez hozzáadjuk a rumos mazsolát is.
  5. A sütőformában pihenő tortalapra simítjuk a habos krémet. Kicsit az asztallaphoz kocogtatjuk, hogy a légbuborékok távozhassanak és szép, egyenletes teteje legyen a tortának. Pár óra alatt a hűtőben kidermesztjük.

A tetejére

  1. Tálalás előtt a mazsola áztatásból megmaradt rummal kikevert lekvárral megkenjük a tetejét. Tejszínhabbal és pár szem felezett dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3488
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

A Karácsony közeledtével (is) előszeretettel kerülnek elő a diós sütemények. Az ünnepi vacsora megkoronázására ideális ez a narancstól, rumtól illatozó diótorta. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első olvasatra tűnik. :)

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?