r
Nosalty Logó

Ünnepi diós-sajtos vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi diós-sajtos vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 727 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2904 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 727 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 2904 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két zsemlét beáztatjuk a tejbe. Amíg a zsemle ázik, addig a vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk, és evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  2. A zsemléket kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  3. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, borssal, sóval, paprikával, a petrezselyemmel, a majorannával és a bazsalikommal.
  4. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval, és a húshoz adjuk.
  5. Az eddig elkészített masszához adjuk a diót és végül a reszelt sajtot.
  6. Vajjal vastagon kikenünk egy őzgerincformát (hogy ne tapadjon bele a hús). Az egyik szelet bacont apróra vágjuk, és eloszlatjuk a forma alján.
  7. Megtöltjük a formát a húsos masszával (jól össze kell tömöríteni, hogy szépen egyben maradjon), majd a maradék 2 szelet bacon szalonnát ráterítjük a hús tetejére.
  8. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 45-50 percig sütjük. Az első 30 percben takarjuk le a fóliával, az utolsó 15 percben már levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9543
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 29.

Ajánló

Köretnek mazsolás rizst ajánlok hozzá, szilva- vagy körtekompóttal és mézes-mustáros mártással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fotót csak a második adagról sikerült készíteni, mert amire észhez kaptam, az elsőt a család szétkapkodta.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek