r
Nosalty Logó

Üdítő(s) szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Üdítő(s) szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 6093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9164.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2947 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.5 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 6093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A margarint/vajat kivesszük a hűtőből. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és az olajat. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és összeforgatjuk. Legegyszerűbb a szokott módon: a hab egyharmadát durván elkeverjük a lisztes keverékben, így fellazítjuk, és könnyebb hozzákeverni finom mozdulatokkal a maradék fehérjét!
  2. Egy négyzet alakú tepsit kivajazunk/kizsírozunk, vékonyan meghintjük liszttel, és abban megsütjük a piskótánkat. Ha nagyon erős a sütőnk, mérsékeljük 160-170 fokra a hőmérsékletet. Nekem a kerek formában 35-40 percig sült, téglalapban pedig 30. Tűpróbával ellenőrizzük! Míg sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy lábasban elkeverjük a tejben a lisztet és a cukrot, majd mérsékelt tűzön felfőzzük, míg be nem sűrűsödik! A lisztet NE a forró tejbe tegyük, mert akkor sokkal könnyebben összecsomósodik! Egyszerűbb, ha habverővel elkeverjük, és közben gyújtjuk meg a lángot.
  2. Ha ez kész hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük a kellően átmosott citrom lereszelt héjával.
  3. Amint langyos a lisztes-cukros krémünk, az apróra vágott margarint hozzáadjuk, és jól elkeverjük egy kézi habverő vagy robotgép segítségével. Majd mehet bele a citromos túró. Keverjük jól össze.

Bevonat

  1. Az üdítővel a szokott módon megfőzzük a 2 csomag pudingot 2 evőkanál cukor hozzáadásával.
  2. Az összeállítása nagyon egyszerű: a kihűlt piskótára kenjük a túrós krémet, majd a még meleg/langyos üdítős pudingot. A hűtőben hagyjuk megdermedni/összeérni az ízeket, és már készen is van. Én előző este szoktam elkészíteni, de 4 óra hűtés után is ugyanúgy elpusztítják az emberek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6215
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdítő(s) szelet
Csokoládé és rúzs 5 recept

Köszönet a barátnőmnek a recept elnevezéséért:)! Nem csak üdítőből van a teteje, hanem maga a krém is üdítően hat arra, aki eszi! Ez most tortaformában készült a megadott mennyiségből, de elfeleztem a kész piskótát és a krémeket is, hogy ne legyen olyan magas. (az egyiket otthon hagytam, a másik ment ajándékba ;)). Ez Mirindával készült, de a következő Meggy Márkából fog! A tetejét olyan habkártyával csináltam, aminek recés a vége. Nem mertem jobban rányomni, ezért főleg a fényben látszott csak a rece... A krém nem a megszokott, azért is van benne ez a főzött krém, mert mi családilag nem szeretjük, ha vajdarabkákkal találkozunk, így sokkal selymesebb lesz az állaga, és több is! A többi receptemet megtalálod  blogomon. www.chocolateandrouge.blogspot.com 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek