r
Nosalty Logó

Uborkaleves michelle konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
michelle
Uborkaleves michelle konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2007 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5006 micro
  • β-karotin
    12044 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 610 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 18 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós vízben eltett uborkát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A burgonyát ugyanakkora kockákra daraboljuk, mint az uborkát.
  3. Az uborkát a vajon kb. negyed órát pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ezzel újraforrásig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt egy óráig pároljuk (amíg a krumpli meg nem puhul - ez jóval tovább tart az átlagosnál, az uborka miatt), a vizet folyamatosan pótolva, ha szükséges.
  5. Felöntjük a leszűrt húslevessel, és összeforraljuk.
  6. A liszt és tejföl keverékével behabarjuk.
  7. Végezetül összemelegítjük a levesből megmaradt és szintén apróra vágott sárgarépával.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8459
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
michelle 5 recept

Nem túl gyakran főzünk marhahúslevest, de amikor mégis, alig várom a másnapot, amikor ezt a hidegen/melegen egyaránt nagyon finom furcsaságot készítjük belőle. A receptet anyósomtól kaptam, az ő konyhájában ettem először ilyet. Úgy tudom, hogy ő egy lengyel barátnőjétől tanulta, úgyhogy ez egy igazi országokon és korosztályokon átívelő recept :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek