r
Nosalty Logó

Túrós pite gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Túrós pite gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 543 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4340 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 543 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11549.2 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    2010 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4340 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt, 1 egész tojást, 1 ek cukrot és a sót kicsit összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel gyorsan összeállítjuk. (Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.)
  3. A tepsibe nyomkodjuk a tésztát, és megszórjuk a búzadarával.
  4. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a 4 db tojássárgájával kikeverjük, majd belereszeljük citromhéjat, hozzáadjuk a megmosott mazsolát és a kockákra vágott gyümölcsöt.
  5. A 4 db tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a gyümölcsös túróba forgatjuk.
  6. A túrót elterítjük a tészta tetején, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2437
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a túrót - sósan is, édesen is. Így természetesen sokszor sütök túrós süteményt. Eleinte csak a mazsolát szórtam bele (az nálunk elmaradhatatlan), aztán kipróbáltam különböző gyümölcsökkel is. Most éppen egy kevés őszibarackbefőttem maradt, amihez párosítottam a finom, érett körtét, és így vegyesen kerültek a sütibe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek