r
Nosalty Logó

Túrós palacsintafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Túrós palacsintafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 690 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 4149 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Összesen 170 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.2 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    81 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 690 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.5 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    483 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 4149 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A palacsinta tésztához:

  1. A palacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, és egyenként kisütjük. (12 db palacsinta sült ki 24 cm-es palacsintasütőben.)
  2. A töltelék készítése: A hozzávalókat összekeverjük, és a palacsintákat betöltjük, feltekerjük. Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A palacsintákat keresztben elvágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé, a tepsi rövidebb oldalán merőlegesen, nem túl szorosan.
  4. Elkészítjük az öntetet. Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és lisztet is. A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk. Ráöntjük egyenletesen a palacsintákra. Megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.
  5. 210 fokra bemelegítjük a sütőt.
  6. A sütő aljába egy kisebb tepsibe öntött vizet helyezünk. A palacsintákat betoljuk középső bordamagasságra, és 30 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
  7. Sütés közben, ha pirulna a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát. Kedvencünk lett ez a finomság!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18344
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Az interneten találtam a receptet, 2-3 receptből állítottam össze. Családi kedvencünk lett.

Hozzávalók

A palacsinta tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A tetejére:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek