r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes piskótafantázia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-meggyes piskótafantázia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 3929 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 152 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.7 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3929 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. Az egész(!) tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a túrót.
  4. Belekeverjök a réteslisztet, a sütőport, majd az olajat is elkeverjük benne.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. A meggyeket elszórva lehet rakni sütés előtt a tetejére, azok szépen besüllyednek.
  6. A kész tésztát egy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  7. A krém készítése:
  8. Előírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot.
  9. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét.
  10. Végül hozzáadjuk a lecsepegtett meggyet.
  11. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a zselatinos bevonó, amelyet a leírás szerint készítünk el, DE 3 dl meggylével.
  12. Összeállítás:
  13. Az elkészült krémet a túrós piskóta tetjére simítjuk és rákanalazzuk a tortazselét, amikor már lehet (ld: előírás).
  14. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, ill. fogyasztásig.
  15. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48729
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A meggyek szépen kiülnek a túrós krémre és ez kap egy nagyon szép mélyrózsaszínes-bordós bevonatot, ezzel esztétikailag is kényeztetve bennünket :). Párocskámnak és egyik barátunknak is nagyon ízlett ez a saját ihletésű sütemény. Az igazat megvallava megijedtem a krém elkészítésénél, hogy a meggy miatt nem szilárdul meg a puding annyira, de a zselatin szépen megfogta, így 3/4 óra hűtés után gyönyörűen szelhető lett szerencsére :) (vizes késsel). Szerintem más gyümölccsel is megállná a helyét, pl ribizli, körte, szőlő...  ki is fogom próbálni. Önmagában a túrós piskóta is nagyon finom, az adott gyümölccsel megtűzdelve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek