r
Nosalty Logó

Túrós-mazsolás pálmalevél

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Túrós-mazsolás pálmalevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. A mazsolát tíz percre meleg vízbe áztatjuk.
  3. Mélyedést csinálunk a liszt közepébe, és belekockázzuk a hideg vajat, belemorzsoljuk a túrót.
  4. A mazsolát kinyomkodjuk, leszárítjuk, és szintén a tálba küldjük.
  5. Jól összedolgozzuk az egészet, úgy, hogy teljesen homogén tésztát kapjunk. Gyorsan kell vele dolgozni, különben nagyon ragad!
  6. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A két hosszabbik oldalát a tészta közepéig hajtjuk, majd az egyik oldalt ráhajtjuk a másikra. 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  7. Másnap lisztezett felületen újra téglalap alakúra nyújtjuk, cukorral lazán megszórjuk, és az előző módszerrel megint meghajtogatjuk.
  8. Éles késsel vékony szeleteket (kb. 1 cmeseket) vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, mikor már nem nyers a tészta, kihúzzuk, és az egészet megszórjuk cukorral még egyszer.
  10. Visszatoljuk a sütőbe. Mikorra a cukor rákaramellizálódik a pálmalevelekre, azok pont készre is sülnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5640
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Ha valaki vendégeket vár, kettészedheti a tésztát, még a mazsolázás előtt. Ha az egyik felét ezen a módon készíti, a másik felét meg nem cukrozza, hanem pl. reszelt sajttal szórja meg, akkor édes és sós is van - plusz meló nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban, ha anyukámmal piacra mentünk szombaton, a kedvenc pékségünkben mindig kaptam péksütit. Életem első öt évének legnagyobb dilemmája a pálmalevél kontra mazsolás-túrós táska volt. Azóta olyan igazi pálmalevelet, rendes vajas tésztából már nem nagyon lehet kapni, a túrós batyuk sem a régiek, én meg folyton diétán vagyok. Gyermekkorom dilemmája így megmaradt, és így módosult : ha már egyszer bűnözök, kinek engedjek? Kérem szépen, ez a  tökéletes megoldás: a kettő ötvözete. (Azon meg még gondolkozom, hogy a kakaós csiga ízvilágát milyen formában lehetne belecsempészni...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek