r
Nosalty Logó

Túrós kiflifelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrós kiflifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10088.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    3025 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, a 2 cs vaníliás cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. (A mazsolát előtte forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.)
  2. A tejet felforraljuk 1 ek kristálycukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 5 dkg vajjal.
  3. Közben a kifliket karikára vágjuk, és egy mélyebb tálba rakjuk, majd adagokban rámerjük a tejet és óvatosan rázogatjuk, hogy mindenhol egyformán felszívja.
  4. Egy tűzálló sütőformát vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk.
  5. A túrós krémet óvatosan a kiflikhez keverjük, majd a négy tojásfehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval keményre verünk, és a túrós kiflikhez forgatjuk.
  6. Ezután a sütőformába öntjük, sütés 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc, tűpróba.
  7. A sütési idő vége felé felverjük a maradék 2 tojásfehérjét 2 kanál cukorral, és a felfújtra simítjuk, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab egy kis színt kap rajta.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13939
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós kiflifelfújt
Katharosz 499 recept

Ezt a finom receptet a kolléganőmtől hallottam a minap, és úgy gondoltam, ezt ki kell próbálnom. Nálunk felkerült az étlapra, kiváló második fogás egy finom leves mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek