r
Nosalty Logó

Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 791 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 4740 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 791 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.1 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.8 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 4740 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Elkészítés

Batyutészta

  1. Langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval, cukorral, majd az élesztős tejjel, végül az olvasztott vajjal összedolgozzuk, hagyjuk duplájára kelni.

Bodzás túrókrém

  1. Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás pudingporral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatjuk bele. (Vagy a két tojást csak egyszerűen hozzátesszük:)). Végül a bodzaszörppel ízesítjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből.
  3. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2790
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, desszertként, bármikor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Apósom kedvence ez a batyu, amelyen mindig az idénynek megfelelően csavarintok egyet, most éppen bodzaszezon van, ezért került a túróba bodza:) Finom, illatos, akár pár napig is puhán maradó tésztával (ha marad).

Hozzávalók

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek