r
Nosalty Logó

Túrós-barackos torta Zsuzsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos torta Zsuzsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásból piskótát sütünk, mégpedig következőképpen: A tojásokat NEM választjuk szét, hanem az egész tojásokat a csipet sóval kezdjük el elektromos habverővel verni. Mikor már kezd habosodni, beletesszük a cukrot, és már a kettőt együtt addig verjük, míg egészen habos, fehér nem lesz. Kézzel belekeverjük a lisztet, kilisztezett tortaformába simítjuk.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. A túrókrémhez a túrót átpasszírozzuk (ha lehet kapni, a legjobb a natur krémtúró, azt nem kell passzírozni), hozzátesszük a porcukrot, a citromhéjat és az étkezési keményítőt. Simára keverjük a hozzávalókat.
  4. Egy másik tálban keményre verjük a növényi tejszínt (azért használok ezt, mert ezzel sokkal könnyebb bánni, mint a normális tejszínnel, ha egyszer keményre vertem, garantáltan nem esik össze).
  5. Hozzáadjuk a tejszínt a túrókrémhez.
  6. A barack levével meglocsolgatjuk a piskótát, apróra vágunk 4-5 fél barackot, ezzel beterítjük a tortalapot.
  7. Ráhalmozzuk a túrós-tejszínes krémet, lesimítjuk és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4639
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptkategóriák

Születésnapra szerettem volna valami könnyűt, habosat, olyat, ami gyorsan elkészül, így született ez a kis "mű".

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek