r
Nosalty Logó

Túrós-baconös rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-baconös rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8718.2 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2008 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    3321 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7888 micro
Összesen 2647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felaprítjuk, és megpirítjuk.
  2. Amíg pirul, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a füstölt sajtot, összekeverjük a túrót, a tejfölt, beletörjük a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és a közben elkészült pirított bacont is belekeverjük. (Azsírja is mehet bele nyugodtan, annál finomabb lesz.)
  3. Kb. fél centis karikákra vágjuk a cukkinit, és szép vékony szeletekre a hagymát, felkarikázzuk a virslit.
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. A cukkini felét egy jénaiba rakosgatjuk egy rétegben, erre mehet a hagyma 3/4 része, majd az összes virsli.
  6. Ráborítjuk a túrós-baconös "szószt", rápakoljuk a maradék hagymát, a tetejét pedig teljesen befedjük a maradék cukkinikarikákkal.
  7. Vagy lefedve vagy alufólia alatt sütjük kb. 40-50 percig, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek.Fél óra után azért nézzünk rá, hogy nehogy megégjen.
  8. Amikor a cukkinirétegen már simán át tudjuk szúrni a villát, a tetejére halmozzuk a sülés közben lereszelt pannónia vagy trappista sajtot, majd felülről sütve 10 perc alatt megpirítjuk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8738
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a hozzávalók voltak a hűtőben, és ez sült ki belőle, aztán olyan jól sikerült, hogy újra el kellett készíteni. Nagyon finom, laktató és nem utolsó sorban alacsony szénhidráttartalmú, vacsorára is tökéletes. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?