r
Nosalty Logó

Túrós-almás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Túrós-almás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Túrós-almás töltelék

Összesen 655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Túrós-almás töltelék

Összesen 3934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Túrós-almás töltelék

Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4674.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 3934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrós-almás töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: az élesztőt pici cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2 db tojást a maradék cukorral kikeverünk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, citromhéjat, csipet sót, a lisztet, az élesztős tejet, majd a maradék tejjel lágy kelt tésztává verjük, lefedjük egy konyharuhával, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  2. Töltelék: a túrót a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és belereszeljük a túróba, egy kevés citromlevet csavarunk bele, hogy nem barnuljon meg, és ha nagyon leveses a töltelék, akkor 1-2 evőkanál búzadarát is rakunk bele. (Ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is, főleg akkor, ha több benne az alma, mint a túró).
  3. Ha kétszeresére kelt a tészta, akkor lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk, majd 8x8-as négyzetekre vágjuk, melyek közepébe teszünk a töltelékből 1-1 evőkanálnyit, borítékszerűen összezárjuk (a széleket jól összenyomkodjuk), vagy batyu formára zárjuk, és letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt, 160 fokra. A maradék 1 tojást felverjük, és közvetlenül a sütés előtt megkenjük a süteményt. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. (A tepsiben hagyjuk kihűlni.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5491
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Ajánló

Idény gyümölcsökkel jól kombinálható, pl. tavasszal epres-túrós vagy egressel is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-almás táska
Pancsika 101 recept

Reggelire készítettem egy délután, de már este elfogyott.:)

Hozzávalók

Tészta

Túrós-almás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!