r
Nosalty Logó

Túrógombóc fagyi tejfölhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Túrógombóc fagyi tejfölhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1502 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 3891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt és a mascarponét összemelegítjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belekeverjük a grízt és lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a cukros tojást, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
  5. Belekeverjük a túrót.
  6. Lehűtjük teljesen hidegre (hűtőben, kb. egy óra).
  7. Az előzőleg 8 órán át mélyhűtőben tartott fagyigépbe töltjük a masszát, fél óra, és kész.
  8. Ahhoz, hogy formás gombócokat kapjunk, további egy órára betesszük a kicsit még lágy krémet a mélyhűtőbe, így annyira megkeményedik, hogy a fagyis kanállal szépen tudjuk formázni.
  9. Tejfölhab készítése:
  10. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a habfixáló port kézi mixerrel kemény habbá verjük, és mehet a hűtőbe állagjavulni.
  11. Morzsa készítése:
  12. A kekszet ledaráljuk.
  13. Serpenyőben, forró vajon átforgatjuk (pont, mint a zsemlemorzsát).
  14. Tálalás:
  15. A fagyis kanalat forró vízbe mártjuk, megformázzuk a gombócokat, tetejére jöhet a tejfölhab és a kekszmorzsa.
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 22375
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két hétre kölcsönkaptam egy fagyigépet, és most úgy vagyok vele, mint gyerek az új játékszerével. Minden egyéb eszközt félrelöktem a konyhában, és most csak ezzel játszom, teljes áhitattal és odaadással. És ha már egyszer van a kütyü, akkor naná, hogy nem csak a hozzájáró receptfüzetből, meg az Interneten fellelhető jól bevált módszerekből fogok meríteni, mert az úgy sokkal, de sokkal izgibb, ha saját kútfőből pattan (már ha pattan) ki valami. Végkifejlet a blogon :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?