r
Nosalty Logó

Túrógombóc diókabátban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Túrógombóc diókabátban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2070 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.9 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2070 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.1 g
  • Cink
    146 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, csipet sót és a búzadarát.
  3. Keverjük a habot a túrós masszához és tegyük a hűtőbe pihenni 2 órát.
  4. Ha letelt a pihenő idő, tegyünk fel vizet (kb. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat és óvatosan csúsztassuk a vízbe.
  5. Amíg a gombócok főnek, pirítsuk meg a darált diót egy serpenyőben (olaj nélkül, szárazon).
  6. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére főzzük még további 2-3 percig és lecsepegtetve szedjük ki a vízből, majd hempergessük meg a dióban.
  7. Ízlés szerint tejföllel, porcukorral tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11190
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

Evés előtti este elkészíthetjük a masszát és hűtőben tároljuk a kifőzésig. Ha a dió pirítással később végzünk, mint a gombóc kifőzéssel, akkor a dióba forgatás előtt mártsuk bele egy kiszedőkanállal a főzővízbe a gombócokat és lecsepegtetve tegyük a dióba (jobban tapad a gombócra a dió, ha enyhén nedves). Készíthetünk édes tejfölt cukorral, vagy lekvárral (pl. áfonya, vagy barack), illetve, aki fanyarabb ízeket kedvel, tálalhatja natúr, vagy ízesített joghurttal.   Aképen látható gombócok teljes kiőrlésű tönköly búzadarából készültek, sztíviával, valamint áfonya lekvárral ízesített tejföllel tálalva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Számos jelét tapasztaltam már annak, hogy folyamatosan változik az ízlésem, szerencsére csak az ételek tekintetében. Gyerekkoromban nem lehetett velem megetetni a túrógombócot, azóta eltelt néhány 10 év és ma az egyike a kedvenc ételeimnek. Kicsit kísérleteztem, mivel nem szeretem a pirított morzsát, így pirított darált dióba burkoltam a mesésen puha gombóckákat. Ráadásul Férjecske ötlete alapján a tejfölbe került egy kis áfonya lekvár is. Az eredmény pompázatos lett...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?