Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi torta Gizi konyhájából recept

hozzászólások (26)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Cink
Vas
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

B2 B1 A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
21.2 g

zsír

Összesen:
26.9 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
76 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
269 mg
Vas:
169 mg
Magnézium:
52 mg
Foszfor:
489 mg
Kálium:
276 mg
Nátrium:
242 mg
Cink:
217 mg
Réz:
8 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
83.2 g
Összes cukor:
66 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
116.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
21 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
100 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
70 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
127.4 g

zsír

Összesen:
161.2 g
Telített zsírsav:
113 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
452 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.4 g
Kalcium:
1614 mg
Vas:
1015 mg
Magnézium:
317 mg
Foszfor:
2936 mg
Kálium:
1666 mg
Nátrium:
1455 mg
Cink:
1307 mg
Réz:
51 mg
Mangán:
43 mg
Szelén:
67 µg

szénhidrát

Összesen:
499.4 g
Összes cukor:
402 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
697.2 g

vitaminok

Összesen:
0.8 g
Tiamin - B1 vitamin:
125 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
600 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
89 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
13 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
422 µg
D vitamin:
3 µg
C vitamin:
24 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.7 g

zsír

Összesen:
9.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
28 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
96 mg
Vas:
61 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
177 mg
Kálium:
100 mg
Nátrium:
86 mg
Cink:
79 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
30.2 g
Összes cukor:
24 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
42.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
8 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
36 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
25 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melodyera
melodyera Fri, 2019-02-22 13:32

A tészta nem jó, ragad, törik, 15 perc valószínűleg kevés neki, többé nem sütöm. A krém sem rendesen szilárd. Csalódtam :-(

anonym
anonym Sun, 2017-03-26 19:21

Kedves Gizi!
Húsvétra szeretném elkészíteni a tortádat, de mivel a családom nagy része diétázik a tésztát kihagynám. Gondoltam a túrós masszát öntöm a kapcsos formába...szerinted fogom tudni szeletelni a tortát piskóta alap nélkül? Vagy esetleg tegyek bele több zselatint?
Köszönöm a segítséget!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-03-27 19:40

Kedves....! Szerintem feltudod majd szeletelni tészta nélkül is. Esetleg tegyél bele még plusz 5 gramm zselantint, akkor biztosan eléggé megdermed. Egy ötlet, ha zabkekszes alapot készítesz, hozzá azt megenné diétázó családod? Kérlek, írd majd meg hogy milyen lett a torta, szépen fel tudtad-e szeletelni. Üdv. Gizi

Ad9
Ad9 Mon, 2016-02-01 22:04

Kedves Gizi!
Javasolnám, hogy a piskóta tésztát úgy készítsd, hogy a sárgáját a cukor egy harmad részével habosra kevered, a fehérjét a cukor maradék kétharmad részével felvered (ha félig felverted amolyan borotvahab állagúra akkor 3 részletben fokozatosan add hozzá a cukrot). A sárgájához egy evőkanálnyi fehérje habot hozzá adsz és elkevered (hogy ne legyen nagyon különböző a két hab állága) majd a fehérjéhez hozzá adod a cukros sárgáját és fokozatosan az !átszitált! kakaóporos lisztet, miközben óvatosan kevered, határozott de óvatos mozdulattal. 180 fokon sütöd, tűpróbáig!
Ehhez az elkészítéshez, a te tortádhoz megfelelő piskóta recept:
-3 db tojás
-5,2 dkg liszt
-6 g cukrozatlan kakaópor
-6 dkg cukor

Hidd el, ha ezt a receptet készíted olyan tökéletes piskótát kapsz, hogy nem kell bele sütőpor és egyéb hasonló dolgok! (Vigyázz ne verd túl a fehérjét és ne keverd le a nyers piskóta tésztát)

Ha gondolod rakhatsz hozzá még 5 g vanilliás cukrot és egy negyed citrom reszelt héját!
Remélem megfogadod a tanácsom (legalább csak egyszer kipróbálásra) és tetszeni fog a végeredmény!

Üdv. Ad9

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2015-02-27 12:32

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem, cikkben való kiemelését!
Üdvözlettel: Gizi

maya52
maya52 Fri, 2015-02-06 23:34

Nem értem mért nem lehet a receptet érthetően leírni.
Sok hiba van a receptekben

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-02-07 15:32

Kedves maya52! Mivel nem írtad meg, hogy számodra mi nem érthető a receptben, így válaszolni sem tudok a kérdésedre. Szerintem teljesen érthetően van leírva, és ha követed a folyamatokat a végén éppen olyan tortát kapsz, mint amilyent a képen látsz!!!!
(azért kíváncsi lennék, hogy Te milyen tökéletességgel írnál le egy receptet, mert amit látom a kritizáláshoz remekül értesz)

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2014-09-26 19:14

Kedves NoSalty!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését.
Üdvözlettel: Gizi

Orbika86
Orbika86 Fri, 2014-07-25 13:57

Azért nekem nem tiszta,h az első pontban porcukrot és vaníliás cukrot ír a tésztához,viszont hozzávalóként a krémbe említi és hát nem mindegy,h 8dkg cukrot vagy 20dkg porcukrot rakok e bele,

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-02-07 15:39

A tésztába 8 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukor kell. Sajnos a receptből véletlenül kimaradt a tésztánál a vaníliás cukor, ezért elnézést kérek. Annyit azonban megjegyeznék, hogy aki rendszeresen süt, az azért magától is rájön erre, nem pedig rögtön támad. Hogy ezenkívül kedves maya52, mi nem érthető még a számodra, az nekem rejtély.

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Sat, 2014-05-17 19:27

Már másodszor készítettem el a túró rudi tortát ebben a verzióban, nálunk nagyon menő. Igaz, tényleg sűrűnek tűnik a tésztája, de szépen el lehet kenni a formában. Nekem 28 cm-es a sütőformám, így laposabb a tészta. A krémbe 3 csomag vaníliás cukrot tettem a 2 helyett, egyébként teljesen szuper recept! Köszönöm!

ganna2008000
ganna2008000 Fri, 2014-05-02 12:46

Nagyon nagyon sűrű a tésztája. Próbáltam kiönteni,de a tálban maradt.
Sok tejjel felhígítottam, de még így is éreztem a lisztet és a sütőport. Sajnos nem jó a tészta recept. De a krém és a csoki jó lett :-)

Valus
Valus Thu, 2014-03-27 08:27

Hát én biztos nem fogom kipróbálni a 8 dkg liszthez 1 cs.sütőpor miatt ! (0,5 kg liszthez való adag)
Rosszul vagyok ha kiérzem a sütőport ezért nem is használok. Piskótába teljesen felesleges elég a tojások habja.

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-04-18 23:10

Valus, pisztolyt tart valaki a fejedhez, hogy egy egész csomag sütőport tegyél bele? Biztos, hogy elírás.

653
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
növényi habtejszín 2 dl
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1.5 dl
zselatin 10 g
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
csokoládé 12.5 dkg