r
Nosalty Logó

Túró guru torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Túró guru torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez, rétegzéshez

Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez, rétegzéshez

Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez, rétegzéshez

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9322.4 g
  • Cink
    1961 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    1519 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2920 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez, rétegzéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában a szokott módon kakaós piskótát sütünk.
  2. Közben kikeverjük a túrót a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Könnyű, jól kenhető túrókrémet kapunk, ezzel töltjük majd meg a piskótát.
  3. A kihűlt piskótakarikát háromfelé vágjuk, a krémből kiveszünk 3 evőkanállal, a maradékot harmadoljuk, majd megkenjük vele a lapokat.
  4. A túrókrém tetejére mindhárom lapnál olvasztott csokival csíkokat húzunk, tetszőleges irányokban.
  5. Cukrot karamellizálunk, 3 kk tejet belekeverünk, majd ezt is elosztjuk a lapokon, az olvasztott csokival azonos módon. A karamellel gyorsan kell dolgozni, mert hamar köt, vigyázva, hogy bőrünkre ne cseppenjen, égési sérülést okozhat!
  6. A lapokat durvára tört mogyoróval megszórjuk (itt a tetejére nem jutott, csak közé).
  7. Összeállítjuk a tortát: egymásra helyezzük a túrós lapokat, majd az oldalát is megkenjük a 3 ek krémmel. Ha marad a csokiból, az oldalát is lehet díszíteni.
  8. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát, utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 41420
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elnevezésben szereplő édesség ízeit próbáltam házi sütiben előcsalni születésnapra.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez, rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek