r
Nosalty Logó

Tükörtojás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Tükörtojás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 7222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6379 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    442 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 7222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben, 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
  4. Krém készítése: A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
  5. A piskótát visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk.
  6. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre, és a hűtőbe visszatesszük.
  8. Amikor megdermedt a zselatin, ezután szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2579
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A hétvégére sütöttem. Húsvétra is aktuális lesz a túrós sütik kedvelőinek. Nagyon finom. "Receptek nagyitól" receptes füzetből készítettem, némi módosítással.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?