r
Nosalty Logó

Tripla hagymás sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kataa
Tripla hagymás sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    597 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3220 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feldarabolt oldalasba beleszurkáljuk a félbe vágott fokhagymadarabokat és megszórjuk fűszerkeverékkel.
  2. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. A vöröshagymákat gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé fektetjük.
  4. Kevés vízzel felöntjük és alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük a tepsit kb. 60-80 percre.
  5. Amíg a hús sül, megpucoljuk a burgonyákat.
  6. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk, és bő olajban kisütjük a burgonyákat. Miután papírtörlőn lecsepegett, megsózzuk.
  7. Ha a hús megpuhult, leszedjük az alufóliát, és 200 fokon tovább sütjük kb. 15-20 percig. Közben saját levével többször meglocsoljuk a húsokat.
  8. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  9. Tálalásnál a burgonya tetejét megszórjuk újhagymával. A sült húst meglocsoljuk saját szaftjával, a sült vöröshagymát ráhalmozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6522
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

A köret készítésénél az eredeti receptben póréhagymát használnak, vajon futtatják meg és úgy keverik össze a burgonyachipsszel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában szerepelt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek