r
Nosalty Logó

Tradicionális indiai vajas csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Tradicionális indiai vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 2103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8175 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2619 mg
  • Nátrium
    4456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1558.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    511 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Marinád

Szósz

Elkészítés

Marinád

  1. Megtisztított csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük a chilivel, garam masalaval, sóval.
  2. Lereszeljük a gyömbért, és a fokhagymát is áttörjük. Hozzákeverjük a felkockázott csirkéhez, amire joghurtot öntünk. Kb. 20-30 percet állni hagyjuk.
  3. A bepácolt csirkét 240 C fokon 20 percig sütjük. Ez idő alatt elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Egy serpenyőben 1 ek. vajat hevítünk, beleszórjuk a római köményt, garam masalat és a chilit, aztán hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Majd a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Miután a hagyma aranybarnára pirult, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Amikor már a paradicsom elfőtte a levét, egy kézi mixerrel finom krémesre turmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a megsült csirkét, és felöntjük kókusztejjel vagy esetleg tejszínnel. Az ízeket kiigazítjuk, pl. ha túl savanyú a paradicsomunk, egy pici mézzel. Mikor már sűrű, krémes szószt kaptunk, hozzáadunk egy kanál vajat, és 1 maréknyi friss korianderrel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1792
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális indiai vajas csirke
Szimran 144 recept

Családom nagy kedvence, mazsolás gránátalmás rizzsel és Naan-al, indiai lepénykenyérrel szoktam tálalni. 

Hozzávalók

Marinád

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek