r
Nosalty Logó

Tósztos-fűszeres rakott alma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tósztos-fűszeres rakott alma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Habosítsuk a tejet, a tojásfehérjéket, a mézet, a vaníliát és a sót egy közepes tálban.
  2. A kenyerek héját vágjuk le. 4 szeletet tegyünk félre belőle.
  3. Tegyük tálba az aszalt almát, a mazsolát, a fahéjat és a szerecsendiót.
  4. Kenjünk ki egy sütőformát vagy püspökkenyér formát. Rakjuk a kenyérkeveréket a serpenyőbe.
  5. Fektessük rá a félretett kenyérszeleteket egyenletesen a tetejére, ha kell vágjunk le belőle, hogy fedje rendessen.
  6. Habosítsuk újra a tejkeveréket, majd öntsük egyenletesen a kenyér tetejére.
  7. Nyomjuk meg a kenyereket egy fakanállal, és győződjünk meg róla, hogy egyenletesen nedves.
  8. Fedjük le a sütőpapírral (zsírpapírral), majd fóliával tekerjük át, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 10 órára vagy akár 1 éjszakára.
  9. Melegítsük elő a sütőt.
  10. Vegyük le a fóliát, és tegyük be a sütőbe (a sütőpapír rajta marad).
  11. Süssük letakarva 40 percet, utána vegyük le a papírt róla, és süssük még kb. 20-25 percet (amíg szépen megpirul a teteje).
  12. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni10 percet.
  13. Szórjuk meg porcukorral tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4517
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

A mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöket előre beáztathatjuk rumba, akkor finomabb lesz a sütemény. Aki édesebben szeretné, akkor 2-3 evőkanállal több mézet tegyen bele. De szerintem ez így jó ahogy van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Angol weboldalon olvastam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?