r
Nosalty Logó

Toszkán szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Toszkán szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1366 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8326 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 680 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16652 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1366 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1621 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 6 szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket egy-egy szelet baconbe tekerjük.
  3. A paradicsomot, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. A húst a forró olajban oldalanként 1-2 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
  5. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, és felfőzzük.
  6. A mártást sóval, borssal, paprikával, Cayenne borssal fűszerezzük, a húsra öntjük.
  7. A toast kenyérhéjat vékonyan levágjuk, a kenyeret elmorzsoljuk, a vajjal elgyúrjuk, elosztjuk a hússzeletekre.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk (200 fok), és kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 33829
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a mártás túl sűrű lenne, mielőtt a húsra öntenénk, hígítsuk fel kevés vízzel. A vajas morzsához keverhetünk 1-2 ek parmezánt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek