r
Nosalty Logó

Toszkán mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Toszkán mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    237.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 3710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg marcipánt lereszeljük nagy lyukú reszelőn a dagasztógép táljába, és mellé mérünk minden egyebet is. (A vajat olvasztva.)
  2. Homogén tésztává keverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Alul-felül sütésen, 180 fokon 20 percig sütjük.

Tetejére

  1. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, belevetjük a mandulapelyhet és a juharszirupot, és összeforraljuk, majd a megsült tészta tetején elterítjük, és a tésztát újabb 10 percre visszadugjuk a sütőbe.
  2. Teljesen kihűlve vesszük csak ki a tepsiből, és szeleteljük. 18 szelet lett belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3649
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán mandulás sütemény
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet Rudolph van Veen TV-s szakácstól láttam elkészíteni. Nagyon ütős, nagyon finom, a kalóriáját pedig nem mertem kiszámolni. Majd a Nosalty :-). Ő még avval is tetézte, hogy a kihűtött, 18 szeletre felszeletelt süteményt nyakig csokiba mártotta (naná, hogy én is készítettem néhányat abból is. A férjem úgy tüntette el néhány nap alatt, hogy éppen csak meg tudtam kóstolni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek