r
Nosalty Logó

Toszkán lazac

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pisti Konyhája
Toszkán lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6701 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Indítottam magamnak egy mini versenyt, hogy el tudom készíteni az ételt az alatt az idő alatt, amíg megfő a tészta. Kicsit megkönnyítettem a dolgom, és a hagymát előre felkockáztam.
  2. A halat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd kis olajon ezeket az oldalakat egy-egy percig sütjük.
  3. Félretesszük pihenni, nyugalom; nem fog sokáig unatkozni. A hal olajára rádobjuk a hagymát és fokhagymát, körülbelül a korábbi 1 percig pirítjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az asztalt paradicsomokat.
  5. Meghintjük ízlés szerint oregánóval, amit mint megtudtam, más néven szurokfűnek is neveznek és bazsalikommal - egyéb nevén királyfű - és hagyjuk, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
  6. Nem maradt más hátra, mint tálalni és nekilátni! Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5204
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán lazac
Pisti Konyhája 2 recept

Sziasztok! Beköszöntött a jó idő, és az ember minduntalan a szabadba, ne adj isten a tenger mellé vágyik. Hogy az a magyar, vagy egy kicsit nagyobb testvére, mondjuk a Tirrén-tenger az igazság szerint mindegy, ma már szinte bárhova eljuthatunk pár óra repüléssel. Számomra, ami vonzó a tengerekben az a kimeríthetetlen? éléskamrája, az egzotikus, egészséges, változatos és váratlan ízek csodája. Igazi gasztronómiai kincsestárnak tartom a tengeri fogásokat, remélem minél többet lesz alkalmam megkóstolni esetleg elkészíteni. Sajnos idén még nem jutottunk el sem vidékre, sem a vidéknél egy picivel messzebbre sem, így arra gondoltam, megpróbálok a konyhánkba és a tányérunkra varázsolni egy kis mediterrán élményt. El is neveztem Toszkán lazacnak a fogást. Lássuk hogyan készül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek