r
Nosalty Logó

Toscan paradicsomleves Fahéjas Kávétól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéjas Kávé
Toscan paradicsomleves Fahéjas Kávétól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4353 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 314 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1126 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    4128 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    17413 micro
  • Lut-zea
    4149 micro
Összesen 1260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    835 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A koktélparadicsomokat tűzdeljük meg fokhagyma darabokkal, majd helyezzük egy hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a bazsalikom levelek felét (tépkedve).
  2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és tegyük be a paradicsomokat.
  3. Amíg sül, egy lábosban melegítsünk olajat, dobjuk rá a maradék fokhagymát és bazsalikomot. Pár percig pároljuk, majd öntsük rá a a konzerv paradicsomot. A konzervet ne dobjuk el, hanem engedjük tele vízzel, és ezt is öntsük a paradicsomra. Forraljuk fel, közepes lángon főzzük kb. 10-15 percig, ha szükséges, fűszerezzünk utána.
  4. A kenyeret tépkedjük kis darabokra, adjuk a leveshez, és főzzük még 10 percig. Eközben a sütőben elkészülnek a paradicsomok, ezeket kivéve öntsük a levesbe! Fontos, hogy a legjobb részek alul vannak, az olajat, a kisült paradicsomlevet, a sült fokhagymát se hagyjuk ki, mindent öntsünk bele!!
  5. Keverjük át, ha úgy érezzük, adjunk hozzá még egy kis vizet. Még egy rottyanás, és már készen is van...
  6. Nagyon jó étvágyat kívánunk!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4232
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Szeretem, nem, imádom TOSCANA-t! Az egyik kedvencem, és már Tímeának is! 3 évvel ezelőtt elmentünk nyaralni, kettecskén. Rengeteg helyet bejártunk, rengeteg mindent kipróbáltunk, és persze rengeteg ételt megkóstoltunk. Ilyenkor mindig a helyi ételeket részesítem előnyben, hiszen azért megyek oda, hogy azt az országot, várost, kultúrát, gasztronómiát megismerjem, tanulmányozzam. Ezt a levest a szállásunktól nem messze egy kis étteremben ettük, ahol egy idősebb hölgy készítette, régi családi recept alapján. Beleszerettünk, imádtuk, már akkor is! Szerencsére sikerült megszereznem a receptet. Pénteken épp valami főzős műsor ment a tv-ben, mi más :-D, és valami hasonlót készített egy ismert szakács. Gondoltam, na keressük csak elő, és készítsük el! Még mindig imádjuk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek