r
Nosalty Logó

Toros káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Toros káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 11914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6901.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    5814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    534.5 g

Zsír

  • Összesen
    962.9 g
  • Telített zsírsav
    347 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    429 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69013.9 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    1269 mg
  • Foszfor
    6676 mg
  • Nátrium
    58138 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    176 mg

VÍZ

  • Összesen
    6747.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    719 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    172 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    2011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    16183 micro
  • β-crypt
    3716 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    26188 micro
Összesen 11914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A hagymát kockára vágjuk.
  2. A savanyú káposztát a hagymával és a babérlevéllel feltesszük főni annyi vízbe, ami éppen ellepi.
  3. A kolbászhúsból gombócokat formálunk és forráskor a káposztához adjuk.
  4. Megvárjuk, míg újra forr, takarékra vesszük és főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
  6. Kolbászhús készítése:
  7. A fokhagymával együtt ledaráljuk a húst és a szalonnát.
  8. A fűszerekkel együtt alaposan összegyúrjuk.
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 93234
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 23.

Ajánló

Ha nincs éppen disznóvágás, és mégis toros káposztára vágyunk, akkor vegyünk disznóhúst és szalonnát, daráljuk le, gyúrjuk jól össze a fűszerekkel és formáljunk gombócokat, főzzük a káposztába.   Sört igyunk mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toros káposzta
Harmathy Ildikó 313 recept

A toros káposztát hagyományosan disznóöléskor készítjük, amint a neve is mutatja. (Reggel készül a sült vér, délben a frissen sült pecsenye, délutánra kisül a töpörtyű, lilahagymával esszük, és este jön a toros káposzta.) Az adja az érdekességét, hogy a frissen kevert kolbászhúsból veszünk el a toros káposztához, gombócokat főzünk belőle. A kolbász fűszerei ízesítik a toros káposztát, a kolbászhús zsírja kiolvad főzés közben. Nem sűrítjük.   Négy disznót vágtak a gyerekeim ezen a hétvégén, mangalicát, saját hizlalás. Persze a haverokkal kalákában, jó buli! A mangalica kolbászt lapockából készítjük, ahhoz nem kell külön szalonna, elég a saját zsiradékja.

Hozzávalók

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?