r
Nosalty Logó

Torinói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Torinói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 832 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 3328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 832 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4170.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1777 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Elkészítés

galuskához

  1. A lisztből, tojásból, tejes vízből és a sóból könnyű galuska tésztát készítünk.
  2. Sós, forrásban lévő vízbe kis galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz felszínére, még legalább 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és félretesszük.

öntethez

  1. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel. Beletesszük a cukrot és a csipet kakukkfüvet.

tetejére

  1. A sajtot lereszeljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vastagon kivajazunk és rétegezve beletesszük a galuskát, a sajtot, a paradicsom öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére paradicsom öntet kerüljön.
  2. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Itt-ott egy kis vaj darabot teszünk rá.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 53356
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 22.

Ajánló

Ha kevés az időnk, akkor csak keverjük össze a paradicsomöntetet a sajttal és a galuskával, és így terítsük a tepsibe. Ezután szórjuk meg sajttal, és süssük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torinói galuska
Lizinka_ 589 recept

Ízletes, olaszos étel a sajtot és paradicsomszószt kedvelőknek a családi recept archívumból.

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?