r
Nosalty Logó

Tönkölybúzás sós rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
duKATI
Tönkölybúzás sós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    4000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11446.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    8000 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 2561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a szójajoghurtba (szójatejszínnel is próbálkoztam, de abban nem kel meg jól), hozzáadunk egy csipet cukrot, lefedjük, és félretesszük.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni.
  3. Amíg az élesztő felfut és a burgonya megfő, addig a tésztához szükséges többi hozzávalót belemérjük egy tálba (tönkölylisztet, külön kis tálkába először megolvasztom a vajat, ugyancsak külön 1 ek. szójalisztet 2 ek. vízzel elkeverek (1 db tojás helyettesítése céljából), valamint a sót).
  4. A burgonyákat összetörjük alaposan, majd a joghurtban felfutott élesztővel együtt mehetnek a tálba. Minden hozzávalót összegyúrunk; nem kell túl sokáig, hiszen hamar homogenizálódik a massza.
  5. A lágy tésztát kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen 1 órán át hagyjuk duplájára nőni.

A feltéthez

  1. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A nyújtófát is érdemes folyamatosan lisztezni, mert lágy a tészta és ragad.
  2. A tésztát kevés olvasztott margarinnal kenjük meg (de lehet felvert tojással is), majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel (kömény, pirospaprika, só) és a reszelt sajttal.
  3. Ennél a lépésnél, ahogy időnk engedi választhatunk, hogy rudakra vagdaljuk, vagy pogácsaszaggatóval nekiesünk (többnyire a rudak nyernek).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ujjnyi vastag közökkel, mert sütéskor nőnek még. Ha rudakat készítünk, nekem kb. 2 gáztepsi szokott megtelni ezzel a mennyiséggel.
  5. Végül 180°C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen pontosan 17 perc alatt sülnek készre a finom falatok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1149
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 01.

Ajánló

Bármikor, bárhol, bármennyit :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
duKATI 2 recept

Sós rágcsát kedvelő tejfehérje-allergiásoknak kiváló étek, ha a sajtot elhagyjuk belőle. Ugyanez a tészta pogácsához is tökéletes! Tapasztalatból tudom, hogy ha valódi burgonyapüré helyett kb. 5 dkg burgonyapelyhet és kb. 10-15 dkg vizet összekeverünk, akkor sokkal tovább marad puha a tészta (én a mérlegben az 5 dkg pehelyhez folyamatosan adagolom a vizet, míg az összsúly el nem éri a 20 dkg).

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?