r
Nosalty Logó

Tonhalgolyók garnélás pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Tonhalgolyók garnélás pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 815 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 815 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    284 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    1221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10432 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7645 micro
Összesen 3258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a zöldségeket készítsük elő: a petrezselymet vágjuk finomra, a kapribogyót késsel zúzzuk össze, vagy vágjuk durvára, a fokhagymát zúzzuk össze, a citrom levét nyomjuk egy pohárba, lehetőleg mag nélkül.
  2. A tonhalat tegyük keverőedénybe (az olajat öntsük le róla előtte), adjuk hozzá a ricottát, fél citrom levét, zúzott kapribogyót, sót és törött borsot, az egész tojást, a finomra vágott petrezselyem felét, majd keverjük ki homogén állagú masszává. Ha kész, tegyünk egy próbát, kezünkkel formáljunk belőle kisebb golyót. Ha túlságosan lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
  3. Ha elértük a kívánt állagot, formáljunk kis golyókat, és forgassuk bele zsemlemorzsába őket. Sütésig tegyük félre.
  4. A saláta mixünket tegyük egy keverőtálba, kézzel tépkedjük durván apróra, vagy tetszés szerinti méretre. Sózzuk és borsozzuk, jól forgassuk össze.
  5. Az öntethez dijoni mustárt, a fél citrom levét, sót és törött borsot (itt mindig frissen őrölt borsról van szó) keverjünk össze szűretlen olívaolajjal, használatig tegyük félre.
  6. Croutonokat készítünk tetszés szerinti kenyérből, vagy zsemléből. A kívánt forma eléréséhez használhatunk pogácsa, vagy egyéb formájú sütemény szaggatót is. Ezekből mindig annyi darabra lesz szükség, ahány adagot készítünk (jelen esetben 4 db).
  7. Állítsuk össze az ételünket: egy serpenyőben hevítsük fel a vajat (kevés olajat hozzáadva), majd kezdjük el sütni a rákot benne. Egy másik edényben eközben kezdjük el kisütni a tonhalgolyókat. Akkor van kész, ha szép pirosra sült. Ha rákok pirosra sültek, adjuk hozzá a maradék petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Egy percig még süssük együtt, majd vegyük le a tűzről.
  8. A croutonokat pirítsuk meg (sütőben, vagy kenyérpirítóban).
  9. Tálaláskor a salátamixet forgassuk össze az öntettel (előtte az öntetet jól keverjük össze), majd szedjük adagonként tányérra. Tegyük rá a még meleg croutont, a croutonra szedjünk a rákból, a vajas szósszal együtt, mellé pedig helyezzük el a tonhalgolyókat. Díszíthejük még szelet, vagy darab citrommal is, hátha valakinek még szükséges egy kis savanykás íz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4095
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, a szükséges összetevők egész évben rendelkezésre állnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonhalgolyók garnélás pirítóssal
Kornél 167 recept

Egy autentikus olasz receptet (polpettine di tonno, azaz tonhalgolyó) kicsit kiegészítettem néhány összetevővel, így született meg ez a nagyszerű előétel. Ha nem vagyunk nagyétkűek, akár könnyű vacsorának is megteszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek