r
Nosalty Logó

Tonhalfasírt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tonhalfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 344 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 2053 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 229 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 344 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8093.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    4709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    1131 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnakockákat kiszedjük, félrerakjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
  3. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A fasírthoz a hozzávalókat óvatosan egybekeverjük, kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába, rárakjuk a sütőlemezre.
  4. Berakjuk a forró sütőbe, és megsütjük. (Én 20 perc után megfordítottam, hogy szép piros legyen mindkét oldalon.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22200
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Ajánló

Barna rizs köretet ajánlok hozzá. Amikor panírozzuk, két evőkanál segítségével tudjuk a zsemlemorzsába rakni, mert nagyon híg a massza.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször hallottam erről a fasírtról, hogy ez a legjobb, mert főtt burgonya van benne. Receptet még sehol nem találtam, de végre csak előkerült valahonnan. Ezt a TV-ben mutatták, és mivel húslevest főztem, a benne lévő krumplit feláldoztam erre a kísérletre. Hogy tényleg ez a legjobb halfasírt vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Nálunk biztos, hogy ez a változat lesz készítve ezek után.

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek