r
Nosalty Logó

Tonhalas-spenótos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tonhalas-spenótos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 1540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6158.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    3920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    9069 micro
Összesen 1540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    253.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18475.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    517 mg
  • Kálcium
    2347 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3255 mg
  • Nátrium
    11760 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    921 micro
  • K vitamin:
    1286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    910 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13521 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    27208 micro
Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1732 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 192 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit.
  2. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom, só és a cukor.
  3. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Serpenyőben olívaolajon a fokhagymát kicsit megpirítjuk, ráhalmozzuk a spenótot, és fűszerezzük. Átkeverjük majd éppen csak pár percig "fonnyasztjuk". Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

Paradicsomszósz

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtsuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, rákanalazzuk a spenótot és a tonhalat, és gazdagon megszórjuk mozzarellával. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni.
  3. Melegen tálaljuk, és akár egy kis citromlével meg is locsolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4181
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben, erre a pizzára, feltétként fokhagymás spenótlevelek és tonhal került. 

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?