r
Nosalty Logó

Tom yum leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Laura36
Tom yum leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1291 micro
  • β-karotin
    3413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3767.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5163 micro
  • β-karotin
    13654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14352 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 1086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    759 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és pl. csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk.
  2. A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk.
  3. A csirkemellet olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk.
  4. Ekkor öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a levespasztát, és pár percig melegítsük össze. Ízlés szerint adagoljuk a pasztát, és persze attól függően, hogy milyen típusút vettünk. Kb. 3 perc után tegyük bele a gombát és a gyömbért, és öntsük fel a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan öntsük fel egy kis vízzel vagy húsalaplével.
  5. Forraljuk fel, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Egyet rottyantsunk még a levesen, és forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 410
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 114415
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

A thai konyha remeke ez a forró, ízes, tartalmas leves. Egyszerre csípős és savanykás a lime-tól, hideg estékre erősen ajánlott! Továbbá érdemes beszerezni hozzá a levespasztát, mert enélkül majdhogynem lehetetlen az "eredeti" ízvilágot elérni. A pasztában van citromfű, fokhagyma, tamarind, citrom és lime, egyszóval csomó olyan ízt magába foglal, amit nehezen tudnánk elérni a levesnél. Már majdnem minden ázsiai boltban láttam ilyen levespasztát (üvegeset és tasakosat is), kifejezetten Tom Yum a neve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek