r
Nosalty Logó

Töltött tök és patisszon sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Töltött tök és patisszon sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3154 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7271 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29084 micro
Összesen 3154 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököket és a patisszonokat megpucoljuk. A tököket hosszára kettévágjuk, a patisszonok alját vékonyan levágjuk, és kikaparjuk a magjaikat.
  2. A fél citrom levével kívül-belül megcsepegtetjük, majd leöntjük róluk.
  3. A húst ledaráljuk, a rizst 1 ek-nyi olajos enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük. A darált húshoz adjuk.
  4. 1 ek olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Ezt is a húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Beletöltjük a kivájt tökökbe, patisszonokba, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. 210 fokra állított sütőbe toljuk, és kb.40 percig sütjük.
  6. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  7. Ha letelt a 40 perc, levesszük róla az alufóliát, és kb.10 percig pirítjuk.Ha esetleg a víz elfőtt volna,akkor egy kevéssel pótoljuk.
  8. Ezután kihúzzuk a tepsinket a sütőből, és mindegyik töknekés patisszonnak a tetejére teszünk a tejfölös sajtból. Visszatoljuk a sütőbe, és kb.10-15 perc alatt pirosra sütjük.
  9. Én főztem hozzá krumplités zellerzöld mártást. Így tálaltam melegen.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23920
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tök és patisszon sütőben sütve
Gonoszka1 428 recept

A hétvégén ezt készítettem ebédre, mert kaptam egy ismerősünktől spárgatököket, patisszonokat és zellerzöldet. Nemrégen készítettem Töltött tök másképpen-t (egy hete), így most gondoltam ezen a módon készítem el ezeket a zöldségeket, hogy ne mindig ugyanaz legyen (pedig nagyon szeretem). Nagyon finom nyári étel, és a zellerzöld mártás remekül illik hozzá, de kaporszósszal vagy hidegen készített kapros joghurt mártással is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?