r
Nosalty Logó

Töltött pikáns sertésszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Töltött pikáns sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5668.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk.
  2. Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük.H ústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit.
  3. Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olívaolajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük.
  4. Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog.
  5. A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk.
  6. Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk.
  7. Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt.
  8. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne.
  9. Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti.
  10. A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele.
  11. Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4100
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Kellene valami húsételt főznöm. Mi van a hűtőben ill. a kamrában? Ez jött ki belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek