r
Nosalty Logó

Töltött paprika leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött paprika leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2013 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1891 micro
  • β-karotin
    5509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    4209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1255 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    7565 micro
  • β-karotin
    22035 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    90372 micro
  • Lut-zea
    3920 micro
Összesen 2013 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nem túl húsos, kerekded végű paprikákat megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk.
  2. A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, amikor kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.
  4. A rizst, a tojást, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
  5. 2 l vizet a zellerzölddel felforralunk. Beletesszük a töltött paprikákat, a kockára vágott sárgarépát és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük.
  6. A zellert kidobjuk.
  7. Kevés olajon a lisztből világos barna rántást készítünk, 0,5 l hideg vízzel felöntjük, és gyorsan simára keverjük, a paradicsomlevet is hozzáadjuk. A levesbe töltjük, és 5 percig lassú tűzön forraljuk.
  8. Ízlés szerint cukrozzuk, és ha kell, utánasózzuk.
  9. Tálaláskor friss petrezselyemzöldet és zellerzöldet szórunk rá. Cukrot és tejfölet adunk mellé.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 57613
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levesként is egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek