r
Nosalty Logó

Töltött paprika 6.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Töltött paprika 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    458 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    5025 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5788 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott fokhagymát, a tojást, a rizst és 3 ek paradicsompürét alaposan összedolgozunk a darált hússal.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikából csak annyit adunk hozzá, hogy legyen némi színe (kb. 1 kk).
  3. A paprikákat megtöltjük a masszával, a többi húsból kis golyókat formázunk, majd fazékba rakjuk.
  4. A paradicsompüré felével és vízzel felöntjük, közepes lángon puhára főzzük.
  5. Közben rántást készítünk (kicsi olajon megpirítunk lisztet, ha kész, elzárjuk a gázt, és még forrón elkeverjük a megmaradt paradicsompürével, vízzel higítjuk).
  6. A megpuhult gombócokat/paprikákat kivadásszuk, berántjuk a paradicsomos alaplét, ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük, majd visszaküldjük a fazékba a gombóckákat.
  7. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 58196
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért használok csak 3 paprikát, mert a lecsón kívül nálunk a főtt paprika nem nyerő, viszont az íze kedvéért muszáj belefőzni. Ha valaki szereti, az összes húst be lehet tölteni. Figyeljünk arra, hogy igazi sűrű paradicsomszószt vegyünk (van 15%-os és 30%-os paradicsomtartalmú is az üzletek polcain), különben jellegtelen, rossz ételt kapunk. Ha nem elég paradicsomos a végeredmény, utólag még javítható kis vízzel elkevert pürével. Nem kell megijedni a cukortól, a savanykás paradicsomot kompenzálja, de közben azért figyeljünk, kóstolgassuk, nehogy túl sós, cukros legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek