r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 1398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
  2. A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.
  3. A hagymákat felkockázzuk.
  4. A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.
  5. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.
  6. Pár perc múlva lezárjuk, megtöljük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  7. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11246
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából egyszer töltött padlizsánt akartam enni, de a recept amit találtam (rizses, kolbászos töltelék) nem tetszett. Akkor találtam ki ezt a verziót. Eddig nem volt rá panasz. Mi úgy szoltunk enni, hogy a pirítósra kanalazzuk, mint a tatár beefsteaket. Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!