r
Nosalty Logó

Töltött medvetalp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ingryd
Töltött medvetalp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    588 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    244 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4063 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 8530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk addig, amíg formázható tésztát kapunk.
  2. A tészta formázásához kagyló alakú sütőformát használunk, ebbe nyomkodjuk bele a tésztát úgy, mint a kosaras tésztánál. A lényeg, hogy kis mélyedés legyen a tésztában. (A sütőforma hasonlít a madeleine-formához, de ez darabra kapható.)
  3. A formákat egy sütőlemezre tesszük, majd sütőben megsütjük.
  4. Ha megsült, a formából még melegen kiütjük, hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a cukros vajhoz. A krémet ízesíthetjük citromlével, vaníliával, stb. is.
  6. A kihűlt tésztába kb. diónyi krémet teszünk, és egy másik tésztával összeragasztjuk. Fontos, hogy a tészták párban legyenek.
  7. A tetejét porcukorral meghintjük. Kb. 30 db jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28945
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Nyáron gyümölcsös töltelékkel (pl. málna, eper, szeder) fogom kipróbálni, úgyis biztosan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet anyukám egyik ismerősétől kaptuk. Karácsony előtt megsütöttük, mert jó, ha áll 1-2 napot, de sajnos Karácsonyra nem maradt belőle, ezért újrasütöttük. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?