r
Nosalty Logó

Töltött karalábé rizs nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Töltött karalábé rizs nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4371.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1514 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2760 micro
Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk és kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, félretesszük.
  2. A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájóval kiszedjük a közepüket, aztán sózzuk.
  3. A darált húshoz adjuk a megpárolt hagymát, a búzadarát, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majorannával. Végül a durvára vágott petrezselymet is hozzákeverjük.
  4. A karalábékat megtöltjük a darált hússal, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket. Köréjük tesszük a kivájt karalábédarabokat.A megmaradt töltelékből pedig gombócokat formázunk, és azokat is elhelyezgetjük a tepsiben.
  5. 2 dl vizet öntünk alá, és forró sütőben alufóliával letakarva kb. 60-70 perc alatt megpároljuk a karalábékat.
  6. Leszedjük a fóliát, ellenőrizzük, hogy a zöldségek kellően megpuhultak-e. A tetejüket meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük még 10 percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15423
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nem szeretem a rizst. Megpróbáltam búzadarával helyettesíteni ebben az ételben. Sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!