r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Sünikétől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött káposzta Sünikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1059 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 8460 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5393 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1059 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    299.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9062 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    4134 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.9 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

VÍZ

  • Összesen
    4618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1370 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    2766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3935 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1232 micro
  • β-karotin
    2916 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 8460 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    592 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztátsós vizben meg abároljuk, lassan lefejtjük levelenként, ketté vágjuk a leveleket, és kivágjuk belőle a keményebb torzsa részeket, ezeket a fazék aljára felaprítjuk
  2. A megtisztított rizshez hozzáadjuk a darált húst, a fekete borsot, a sót és az ételizesítőt.
  3. A hagymát felaprítjuk apróra, és üvegesre sütjük olajon. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
  4. Amikor kihűlt hozzáadjuk a töltelékhez, és egy kanál paradicsom sűrítményt, ezt kézzel jól összedolgozzuk, betesszük a hűtőbe 10 percre.
  5. A félbe vágott káposztalevél sarkába teszünk tölteléket, és felcsavarjuk háromszög alakúra, a vastagabb részénél betűrjük, hogy ne nyíljon szét, és elhelyezzük sorban a fazék aljára rétegenként. Félig rakjuk meg a fazekat.
  6. Megszórjuk ételízesítővel a káposztákat, a sűrített paradicsomot felöntjük egy kevés vízzel, hogy híg paradicsom levet kapjunk.
  7. A káposztákat felöntjük félig vízzel félig paradicsom lével. Ráhelyezünk egy olyan széles tányért, mint a fazék, és a tetejére súlyt helyezünk egy csésze vizzet, de ezt csak akkor, mikor már felfőtt a káposzta. Lassú lángon 25 percig főzzük.
  8. Ha megfőtt, a levét egy külön edénybeöntjük.
  9. A káposztákat meleg dúcba helyezzük 15 percre.
  10. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21978
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi receptje:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek