r
Nosalty Logó

Töltött káposzta a la Friedmann

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Töltött káposzta a la Friedmann
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 9408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Főzés

Tálalás

Összesen 125 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    418 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    422.4 g

Zsír

  • Összesen
    458.7 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47450.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    3285 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    1213 mg
  • Foszfor
    4924 mg
  • Nátrium
    37290 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    4180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    699 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    1222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2396 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    13875 micro
  • β-crypt
    3101 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14777 micro
Összesen 9408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

  1. A fejes káposztáról leszedjük a leveleket, és a levélszárat vékonyra vágjuk, ha túl vastag, teljesen kivágjuk. Átlag tenyér nagyságú levelekre van szükség, mert kis töltelékeket készítünk.
  2. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, kb. fél cm-re, külön a zsíros, külön a húsos részt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
  3. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, átmossuk, akár többször is.
  4. Ecetes vizet felforralunk, kb. 3 liter víz szükséges. A káposzta leveleket a vízbe tesszük, és 3-5 percig forraljuk. Blansírozzuk. A kész leveleket jeges vízbe tesszük, így azonnal lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.
  5. A zsíros szalonnát lepirítjuk, rárakjuk a hagymát, és pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzátesszük, és lepirítjuk. A darált húshoz rakjuk a hagymát, sót, borsot, a pirospaprika harmadát, végül az átmosott rizst is hozzátesszük, és az egészet jó alaposan bekeverjük.
  6. A káposztaleveleket megtöltjük, egy töltelékbe kb. 4 dkg tölteléket teszünk, és a levélbe göngyöljük. A levélvégeket betűrjük a töltelékbe. A töltelékből több lesz, mint a levélből, ezek a töltelékek lesznek majd azoké a vendégeké, akik nem szeretik a káposzta levelet.

Főzés

  1. Lehetőleg cseréptálba, de lehet mélyebb tepsibe is készíteni a töltött káposztát. Rétegesen megtöltjük a tálat.
  2. Alsó réteg: a savanyú káposzta egy harmada. Megszórjuk a húsos szalonna felével és a kolbász felével, egy borsikafű szálat és egy babérlevelet is ráteszünk. Pirospaprikával kicsit megszórjuk. A káposztás töltelékeket szorosan egymás mellé helyezzük.
  3. Középső réteg az alsó ismétlése azzal a különbséggel, hogy ide rakjuk a káposzta levél nélküli töltelékeket.
  4. Felső réteg: a maradék apró káposztával befedjük az egészet, a maradék szalonnát, kolbászt, fűszereket is rászórjuk, és alaplével felöntjük, hogy ellepje az egészet.
  5. A cseréptálat a tetejével vagy alufóliával lefedjük a tálat. 160 fokosra melegítjük a sütőt. 2,5 órát sütjük a sütőben.

Tálalás

  1. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15679
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Ajánló

Karácsonyra nagyon ajánlott, mert melegítve is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta a la Friedmann
Friedrich Antal 76 recept

Még kezdő szakácsként tanultam a főnökasszonyomtól, mikor egy kis vendéglőben voltam szakács, azóta kicsit módosítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek