r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Dina konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dina79
Töltött káposzta Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztához

A rántáshoz

Összesen 407 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztához

A rántáshoz

Összesen 2442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztához

A rántáshoz

Összesen 133 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 407 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9422.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    6978 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 2442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A rántáshoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A savanyú káposztát vízben átmossuk, és a rizst előfőzzük.
  2. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a darált hússal, ízesítjük sóval, borssal.
  3. Egy edényben rántást készítünk:felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel, majd pár perc alatt összeforraljuk.
  4. Közben a darált húsos töltelékből gombócokat formázunk.
  5. Az elkészült rántásra halmozzuk a káposzta felét, rátesszük a babérlevelet és az egész borsot, majd rásorakoztatjuk a gombócokat. Végül betakarjuk a maradék káposztával.
  6. Szükség szerint vízzel felöntjük, és fedő alatt lassú lángon készre főzzük.
  7. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10243
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle módon elkészíthető étel, nekünk ez a változat az egyik kedvencünk. Pár kiegészítést azért fűznék a recepthez. Jelen esetben savanyú káposztalevél híján "ruha" nélkül kerültek a gombócok az ételbe. Így is nagyon finom, és szuper alternatíva azoknak, akik nem szeretik a káposztaleveleket. Biztosan feltűnik, hogy csak a gombócokhoz használtam sót. Ennek oka, hogy a káposztát csak alig mosom át, még éppen eléggé savanyú marad. A plusz só ehetetlenné tenné, mert savanyú és sós is lenne egyszerre. Én éppen annyi vízzel öntöm fel, ami ellepi. Így mire az étel elkészül, a felesleges víz elpárolog, a többi pedig a rántás lévén besűrűsödik. Aki pikánsabban szeretné készíteni, a gombócok mellé füstölt húst, füstölt csülök darabot vagy szalonnát is tehet. Mivel ez egy amúgy is nehéz étel, én nem szoktam ezt a variációt alkalmazni.

Hozzávalók

A káposztához

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek